dissabte, 20 de desembre del 2014

Presentació al Consell Nacional




Us volem fer saber que uns quants militants hem constituït un nova plataforma. El que ens ha mogut a prendre aquesta decisió és la convicció que ICV necessita  que totes les seves propostes estiguin impregnades d’ecosocialisme i que siguin capaces de recollir les noves necessitats socials i ambientals a les que hem de fer front ara i en la properes dècades. I això és especialment important en aquest moment  en el que han irromput altres forces polítiques  que volen ocupar l’espai de la socialdemocràcia i que  defensen un programa econòmic pràcticament idèntic al d’ICV.  Podemos s’està situant per aconseguir el seu nitxol de vots i això ens obliga, encara amb més motiu, a resituar-nos de manera nítida al lloc que ens defineix i ens pertoca: l’espai  ecosocialista.

 La gent d’ICV coincidim que cal  una ruptura política amb els valors del sistema econòmic actual  que ens han dut a la  multicrisi social, econòmica i ambiental, davant la qual s’està demostrant la incapacitat dels partits d’aportar  solucions factibles i socialment justes perquè els reptes són complexos i perquè tenim restriccions externes i internes.

La gent d’ICV coincidim en que calen  canvis radicals  i que la societat s’ha d’ organitzar a partir de valors i d’esquemes diferents. Aquest és un objectiu molt ambiciós que necessita  empoderarnos  fins  al punt de poder canviar  les relacions de poder que ens impedeixen  sortir d’aquest marc que ens està portant al col·lapse social i ambiental. 

La gent d'ICV sabem cap a on volem  anar i els objectius que volem aconseguir,  però no acabem de concretar el camí que faci possible el canvi. En el mateix document per a la Convenció Nacional que avui es du a aprovació, parlem molt del “punt a on volem arribar”  però parlem poc del “com ho fem”  per arribar-hi. Les nostres propostes han de ser creïbles, factibles i no només voluntaristes. Le indefinicions i les contradiccions que s’intueixen en el nostre discurs ens fan mal i no ens ajuden gens a aconseguir la rellevància política que voldríem.

Per aconseguir resultats diferents necessitem aplicar fòrmules diferents i ara mateix no les tenim. Per exemple,  per canviar les relaciones de poder ens cal aplicar  polítiques que no només garanteixin  la subsistència de les persones sinó que els retornin la dignitat i les empoderin  i això s’aconsegueix amb la Renda Bàsica, no amb la Renda Garantida i una pujada de sous. Així viurem una mica millor, segur, però no canviarem el sistema ( si no, mirem els nostres veïns)  Necessitem basar-nos en els coneixements científics per saber el que és possible físicament  i que  que no ho és. Necessitem saber el que, en el context europeu i mundial,  és factible econòmicament i el que no.

El nostre discurs ha de ser modern, coherent i valent. Ens ha de servir per marcar  el nostre perfil amb claredat i que ens permeti diferenciar-nos i desmarcar-nos dels perfils dels altres.
Aquestes son, en resum,  les motivacions que ens han dut a crear el corrent. El dissabte, 17 de gener, organitzarem una jornada de matí en aquest  local  per explicar i debatre les nostres "Propostes per sortir de la crisi", Presentarem, també,  el manifest que resumeix les directrius de política econòmica que defensem de cara a la convenció del 28 de febrer. També hem creat un bloc a on podeu trobar  el manifest al que us podeu adherir si coincidiu amb el nostres motivacions. 

Us convidem, us demanem que  vingueu  a conèixer la nostra proposta o si ho preferiu, ens oferim a venir als vostres locals per explicar-vos-la.
 
 Neus casajuana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada